Dag 2, maandag 2 juni 2014

Hoofddorp – Minneapolis
Comfort Inn Airport
Max. Temperatuur 24°C
Gereden 0 km
Benzine $ ()

Om 5.55 uur worden we door Robin gewekt, helaas niet met een ontbijt op bed. Een uurtje later zijn we er klaar voor, alles ligt in de auto en we vertrekken richting Schiphol. We parkeren de auto op een parkeerplaats bestemd voor personeel en nemen de bus naar Schiphol Plaza. Voor de ingang nog even snel een foto gemaakt en dan op zoek naar de incheckbalie. Robin heeft al snel gezien dat we bij balie 26 moeten zijn. Als wij daar in de rij staan gaat ze inklokken en regelt dat ze naast onze gate haar dienst kan beginnen.
Als we de koffers hebben afgegeven gaan we meteen langs de douane en lopen daarna naar Starbucks voor een ontbijt. Met gevulde magen lopen we met Robin naar G6. Zij moet daar de LA vlucht boarden. Ze vraagt aan de security medewerker of we even mee mogen. Eigenlijk mag dit niet, maar hij maakt voor ons een uitzondering. Als mij gevraagd wordt of ik vloeistoffen bij me heb ontken ik dit natuurlijk. Ik weet heus wel dat dit niet mag. Nadat mijn tas door de x-ray is gegaan moet ik hem open maken. Oeps, flesje Fanta vergeten. Hoe stom kun je zijn? De Fanta belandt in de prullenbak en we lopen met Robin naar voren waar ze ons voorstelt aan de gate agent. We maken gezellig een praatje en het is leuk om Robin een keer aan het werk te zien. Ze is duidelijk in haar element.
06 foto 0502
Als iedereen geboard is kan Robin naar de volgende gate. Ook voor ons is het tijd om te boarden. Ze loopt nog even met ons mee naar G4 en daar nemen we afscheid. Ook nu heb ik een knoop in mijn maag en pink ik een traantje weg. Alle (nog) niet-moeders zullen niet weten waar ik het over heb, alle moeders kunnen zich er iets bij voorstellen, denk ik zo. We zwaaien totdat we elkaar niet meer zien.

Bij de security staan ze al op ons te wachten. De bekende vragen worden gesteld en Fred heeft het ‘geluk’ dat zijn handbagage extra nauwkeurig wordt gecheckt. Nadat we ‘veilig’ worden bevonden kunnen we meteen instappen. Met een kwartiertje vertraging verlaten we de gate en na nog eens 10 minuten te hebben getaxied gaan we eindelijk de lucht in. We hebben plaatsen in het midden en omdat er niemand naast mij komt zitten kunnen we lekker ruim zitten. De vlucht verloopt voorspoedig en de lasagne die geserveerd wordt smaakt prima.
foto 3
Een eigen beeldscherm met keuze uit meer dan 100 films zorgt ervoor dat we ons niet hoeven te vervelen. Toch is het een lange zit. Net als ik 1 ½ uur voor de landing opmerk dat het eten toch wel karig is (we hebben tenslotte, op een ijsje na, al 7 ½ uur niets meer gehad) komen de trolleys weer tevoorschijn en krijgen we nog een snack.

Uiteindelijk landen we in Houston om 13.40 uur en storten ons in de chaos van George Bush International Airport.
07
Eerst langs de security waar we na 20 minuten wachten worden ondervraagd door een norse Amerikaan. Hij wil vanalles van ons weten en nadat we goedgekeurd zijn mogen we verder. We halen onze koffers op en sluiten aan bij de volgende rij: de douane. Ook hier worden we goedgekeurd en krijgen we toestemming om onze vakantiecentjes in Amerika te spenderen. We kunnen verder naar de volgende afdeling. Hier leveren we onze koffers weer in en hopen ze weer terug te zien in Minneapolis. Op naar de volgende rij. Hier wordt je niet vrolijk van, een paar honderd mensen staan voor ons te wachten in de rij voor de security check. Voor de derde keer vandaag worden we gefouilleerd en de tassen gecontroleerd. Er zijn maar 2 balies open dus het wachten duurt en duurt. Uiteindelijk worden we weer ‘veilig’ bevonden en gaan we op zoek naar iets te eten. Bij Chili’s bestellen we chickenwings en nachos.
Het smaakt goed maar is veel te veel.
We betalen de rekening en haasten ons naar de gate. We kunnen direct instappen. Niet veel later vertrekken we. Jeetje wat een kleine kist, je zou bijna claustrofobie krijgen.
Na 2 ½ uur vliegen landen we in Minneapolis.
Onze koffers komen vrij snel en we kunnen op zoek naar de shuttlebus die ons naar het hotel kan brengen.
We zien heel veel bussen komen en gaan, maar de bus naar het Comfort Inn zit er niet bij. Ondertussen staan we hier al met minsten 20 Nederlanders te wachten. Na zo’n 20 minuten komt de bus en worden we naar het hotel gebracht.
Het inchecken gaat vrij vlot en als we uiteindelijk op onze kamer zijn merken we pas hoe moe we zijn. Om 21.00 uur liggen we al in bed. In Nederland is het inmiddels 4.00 uur in de ochtend.

2 gedachten over “Dag 2, maandag 2 juni 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s