Dag 11, woensdag 11 juni 2014

Montrose CO – Moab UT
Moab Koa Campground
Max. Temperatuur 31°C
Gereden 214 mijl = 344,40 km (totaal 3023,96 km)
Benzine  $ –

Vannacht hebben we het eens niet koud gehad. De temperatuur was heerlijk totdat………. om 2.00 uur zomaar uit het niets de verwarming aanging. Vreemd en ik denk dat hij ook wel vanzelf weer uit zal gaan maar niets is minder waar. Na 5 minuten is het wel erg warm en ik sta op om de verwarming zelf maar uit te zetten. Fred merkt van dit alles niet en snurkt rustig verder.

Als we ’s ochtends opstaan is het aangenaam warm buiten. Toch is het bewolkt en horen we het in de verte onweren. Na het ontbijt appen we met Robin die net van haar werk komt Robinen met Max die vandaag met Demi in Rosmalen op gras heeft getraind.
2014-06-11_16-55-30Ook ‘facetimen’ we met Ron, Corinne en Evy.
Ron, Corinne en EvyZij hebben het naar hun zin in Turkije. Evy bewijst toch echt familie van ons te zijn (niet dat we daaraan twijfelden), want in het restaurant kan ze de bak met frietjes blindelings vinden. 😀 Nog even en ze bestelt ook mayonaise met frietjes in plaats van frietjes met mayonaise. 🙂
We kletsen even bij en als de verbinding te slecht wordt zeggen we gedag. Ik krijg een kus van Evy op de iPad. Zooo schattig!

Om 10.00 uur vertrekken we richting…………. tja waar zullen we eens heengaan? Het is ook overal zo mooi hier.
We hadden van te voren een route uitgestippeld maar niets vastgelegd. Dat is maar goed ook want niets is zo veranderlijk als de mens (lees Fred en Carola). We passen onze plannen bijna dagelijks aan.
Zoals het er nu uitziet gaan we vandaag naar het Colorado National Monument bij Grand Junction. We zien we hoe ver we komen. Daarna rijden we door naar Moab en dan via Montrose naar Silverton en Durango.
Om 11.20 uur komen we aan in Grand Junction waar het 27 °C is.

Fred wil nog graag naar Best Buy om daar een wireless flashdisk te kopen. Ik laat me afzetten bij Target en snuffel daar wat rond.
Daarna vervolgen we onze weg naar het Colorado National Monument. Bij de ingang laten we onze pas zien en kunnen meteen doorrijden. Wat een prachtig park is dit, we zijn zo blij dat we dit niet hebben overgeslagen. We stoppen bij het visitor center waar we een stempel halen, een magneetje kopen en een film over het park bekijken. Daarna rijden we naar de verschillende viewpoints en maken talloze foto’s.IMG_3643

foto 2 (1)2014-06-11_14-28-492014-06-11_14-26-37 Het is erg warm en de enige wandelingen die we maken zijn van de camper naar de rand van de canyon. Voor langere wandelingen is het te warm.
We rijden de route door het park van noord naar zuid. Als we aan de zuidkant het park verlaten zijn we weer in Grand Junction. Hier besluiten we weer bij Outback te gaan eten en dit keer nemen we wel de Bloomin’ Onion. foto 3 (1)Daarna een heerlijke burger en onze magen zijn voor de rest van de dag gevuld.
foto 4 (2)Misschien morgen toch maar weer eens zelf koken (met de nadruk op misschien). Wij rijden nu richting Moab en zien wel hoever we komen. Als we net Grand Junction uit zijn begint het heel hard te waaien en Fred moet alle moeite doen om de camper op de weg te houden. Gelukkig gaat de wind ook weer snel liggen en kunnen we ontspannen doorrijden. In plaats van op de I70 te blijven nemen we de scenic route over de 128.
Erg scenic is deze niet. Het landschap is vlak en vrij saai, de weg hobbelig en slecht. Het lijkt wel een kermisattractie.
Totdat we bij de Colorado rivier aankomen. Hier verandert het landschap enorm. Wat een schitterende omgeving.
2014-06-11_18-39-06We weten niet waar we moeten kijken en na elke bocht worden we weer getrakteerd op een schitterend uitzicht. We genieten volop en Fred zegt wel 10 keer hoe blij hij is dat we voor deze route hebben gekozen.
IMG_3659IMG_3661We rijden door tot Moab en komen daar terecht op een KOA. Deze is groot maar erg mooi. De mensen zijn vriendelijk en we worden snel naar onze campsite gebracht.
Daar zien we nog 2 Apollo campers staan en ik herken de mensen die tegelijk met ons vertrokken vanuit Minneapolis. Ik maak een praatje en we wisselen ervaringen en tips uit.
Het is inmiddels 22.00 uur als ik terug loop naar onze camper. De temperatuur is heel aangenaam en ik maak buiten aan de picknicktafel het verslag.
De citronellakaars brand en ik heb me helemaal ingespoten met Off. Ben benieuwd of het helpt. Bijkbaar is de ‘Off Deep Woods’ veranderd want het ruikt nu heel lekker en het plakt niet meer zo.
Zo houd ik het nog wel even vol.

5 gedachten over “Dag 11, woensdag 11 juni 2014

 1. Ha, koken in Moab? Niet toch? Jeepje huren, Shäfertrail rijden en eten bij de Brewery! Of de Red Cliff Lodge als je eens luxe wilt hebben 🙂 Prachtige zonsondergangen.

 2. Wist ik toch helemaal niet dat jullie op vakantie waren naar Amerika….lang leve fb.
  Ben inmiddels helemaal bij gelezen…..en wat heerlijk zeg…..en wat is Colorado mooi.
  Geniet er nog lekker van.
  Groetjes Esther

 3. zo, ik ben ook weer bij met lezen, dus jullie kunnen verder :-). Zeeeeer vermoeiend hoor al die dagen achter elkaar te lezen dus ik had ook geen tijd om te koken!

 4. Hoi Carola, wat leuk om je verhalen te lezen! Moest even zoeken naar je blog, maar heb net alles in 1 keer gelezen. Prachtige reis zo te lezen. Amuseer jullie nog goed en veel plezier!
  Groetjes,
  San

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s