Dag 15, Zondag 15 juni 2014

Page
Page-Lake Powell Campground 
Max. Temperatuur 35°C
Gereden 22 mijl = 35,41 km (totaal 3949,33 km)
Benzine  $ 176,43 (3.769)

Vandaag staan Antelope Canyon en Horseshoe Bend op het programma.
Voordat we vertrekken bel ik even met Colet en vraag hoe het in de zaak is.
Voordat we om 9.00 uur de campground verlaten ga ik naar de receptie en boek nog een nachtje bij. Daarna vertrekken we en na een paar minuten rijden zijn we bij de Upper Antelope Canyon. We betalen $ 8,- p.p. entree om dit Navajogebied te betreden. Nadat we de camper hebben geparkeerd kopen we entreekaartjes voor de Canyon. Deze kosten $ 40,- p.p.
Niet mis die prijzen hier.
We moeten nog wachten tot 10.00 uur en we verdrijven de tijd met het kijken naar mensen. Een stel, beiden gekleed in een gesteven kaki blouse, met dito hoed, lijkt de weg kwijt te zijn. Volgens mij moeten ze toch echt op safari in Afrika.
De Japanners blijven ons verbazen. Ze zijn zowat helemaal bedekt met sjaals, hoeden en mondkapjes en ze beschermen zich tegen de zon met een paraplu. Ze maken van alles tientallen foto’s en lopen overal waar ze niet mogen komen.

Even voor 10.00 uur mogen we instappen. We worden naar de 3 mijl verderop gelegen ingang van de canyon gebracht. De man die onze gids voor deze tour is is erg vriendelijk en behulpzaam.
De canyon is apart en heel mooi om te zien. We blijven een uur in de canyon en maken veel foto’s. Het is er druk, maar je krijgt genoeg kansen om mooie foto’s te maken.

IMG_3400IMG_3422DSCN0095
IMG_3430

Na een uur worden we weer terug gereden naar de parkeerplaats. De Lower Antelope Canyon slaan we over en we rijden naar Horseshoe Bend.
Hier parkeren we de camper en lopen de berg op via het aangegeven pad. Ik verwacht dat we boven aan het pad een schitterend uitzicht hebben.
Valt dat even tegen, nou ja tegen, het uitzicht is mooi maar geen Horseshoe Bend te zien. Blijkt dat we nog een heel stuk moeten lopen. Dit keer berg af. Het is 35°Cen nergens is schaduw. Het hele stuk lopen we door mul zand en het is erg zwaar.
Gelukkig staat er een verkoelende bries, anders was het niet te doen.
Als we aan de rand van de canyon komen worden we beloond met een schitterend uitzicht. Dit is zoooooo mooi en de zware wandeling meer dan waard.
We maken foto’s en genieten van het uitzicht. Schitterend!
Na een tijdje beginnen we aan de terugwandeling. Deze is nog zwaarder omdat we bijna de hele weg bergop moeten lopen. We hebben onze beweging voor vandaag weer gehad.
Gelukkig ben ik niet meer kortademig zoals de meeste tijd in Colorado.

Verder doen we het vandaag lekker rustig aan. We rijden terug naar de campground en gaan naar het zwembad. Jammer genoeg is het een binnenbad. We koelen even af en gaan daarna douchen.
Verder hangen we wat in de camper en doen even onze ogen dicht.
Heerlijk zo’n relaxed dagje.
Om 19.00 uur gaan we even naar de winkel en daarna stoppen we bij een Maxicaans restaurant. Het is er erg druk, toch krijgen we meteen een tafeltje.
Het eten smaakt overheerlijk maar is, zoals gewoonlijk, weer veel te veel.
Als we om 21.30 uur weer op de campground zijn maak ik het verslag en kijken we TV.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s