Dag 16, maandag 16 juni 2014

Page AZ – Kanab UT
Craze Horse RV Campark
Max. Temperatuur 24°C
Gereden 288 mijl = 463,49 km (totaal 4412,49 km)
Benzine  $ 176,43 (3.769)

Na eerst nog met Robin te hebben gebeld vertrekken we om 8.30 uur uit Page.
Vanuit Page wordt er een nieuwe weg aangelegd die de route naar de North Rim van de Grand Canyon een stuk korter moet maken. Jammer genoeg is deze nog niet klaar en moeten we er via een omweg naar toe. Het eerste stuk is erg saai, het tweede stuk prachtig.
Op een gegeven moment rijden we over de Navajo Bridge. Ik had dit helemaal niet verwacht dus een grote verrassing. Wat een mooi uitzicht op de Colorado rivier.
We parkeren de camper en lopen de brug over. Ook hier maken we weer veel foto’s.

IMG_3237Na een bezoek te hebben gebracht aan het visitor center, waar we ook weer een stempel halen, rijden we weer verder.

IMG_3315 Het is 12.15 uur als we bij de ingang van de Grand Canyon komen. We laten onze pas zien en mogen meteen doorrijden.
Een paar honderd meter verderop staat een grote kudde bizons te grazen. We stoppen en maken foto’s. Zelfs de rangers staan te fotograferen.

IMG_3249We rijden nog een half uurtje en parkeren dan op een parkeerplaats waar we helemaal alleen zijn. Ik maak lunch en de ‘pulled beef’ met sla smaakt voortreffelijk.
Na de lunch tanken we weer even bij met de ogen dicht. 😉
Nog een paar mijl te rijden en we zijn aan de rand van de Canyon. We parkeren de camper en trekken ons wandelschoenen aan.

IMG_3320Het uitzicht op de canyon is weer WOW!!!! Onze fotocamera’s maken weer overuren. We wandelen langs de rand van de canyon en vinden het allemaal even prachtig.

IMG_3254IMG_3264Aan het einde van de Bright Angel Point Trail hebben we een fantastisch uitzicht. Hier ontmoeten we vier dames die al op leeftijd zijn. Ze beginnen een praatje en natuurlijk wordt er gevraagd waar we vandaan komen en wat we al van Amerika hebben gezien.
Vaak blijkt dat wij meer hebben gezien dan de Amerikanen zelf.
IMG_3279We lopen nog een stukje van de Transept Trail en gaan dan terug. Bij de Grand Canyon Lodge gaan we even op het terras zitten en genieten van het uitzicht.

IMG_3299 Er staat een flinke wind en ik vergeet te vragen of dat altijd zo is. Bij het visitor center haal ik een stempel en koop een magneetje.
We zijn hier inmiddels een paar uurtjes en lopen weer naar de auto om nu naar Point Imperial te rijden. Ook hier weer heel mooie vergezichten.
De North Rim van de Grand Canyon is lang niet zo druk bezocht als de South Rim maar is minstens net zo mooi. Er zijn minder wandelroutes en uitkijkpunten maar je krijgt een goede indruk van de wijdsheid van deze Canyon.
We besluiten Cape Royal over te slaan want we moeten ook nog op zoek naar een campground. Bij de Grand Canyon zijn ze vol en we besluiten naar Kanab te rijden.
Hier gaan we heel wat jaartjes terug in de tijd. We stoppen bij een Mexicaans/Amerikaans restaurantje en bestellen taco en enchilada.  Het eten is er goedkoop maar de porties klein. De bediening is niet je van het en ik krijg de indruk dat we een andere behandeling krijgen dan de locals.
De serveerster die de rekening brengt heeft de fooi van 20% al bijgeschreven. De eigenaresse is verbaasd en vraagt hoe die fooi op de rekening komt. Hebben wij dat aangegeven? Ze haalt de fooi van de rekening en laat het bedraag aan ons over. Meer dan 15% kan er in mijn ogen niet vanaf. We rijden naar de campground en krijgen een plaats met uitzicht op het kerkhof. Volgens de eigenaresse zullen we geen geluidsoverlast van de buren hebben. Als ik zeg: ‘Nee, geen geluidsoverlast, maar wat als ze beginnen te kruipen? Dan hebben wij ze in de camper zitten’, moet ze lachen en mogen we zelf een plekje uitzoeken.
De man die ons naar onze campsite moet brengen stapt in een grote pick up truck en wijst ons de weg. Het blijkt nog geen 50 meter van de ingang te zijn. Met het starten van de auto is de winst van de campsite alweer verdwenen. 😉
We douchen in de camper want ook de douches zijn vooroorlogs en na het verslag gemaakt te hebben willen we lekker op tijd naar bed.
Dit lukt niet helemaal, want het uploaden van de foto’s duurt weer een eeuwigheid.

4 gedachten over “Dag 16, maandag 16 juni 2014

  1. Gelukkig lukt het je toch om de foto’s te laden Carola, zo kunnen we heerlijk meegenieten! Leuk, je verslagen en foto’s, ik lees elke ochtend op mijn gemak je verslag onder het genot van een kop koffie. Af en toe herkenning van foto’s en belevenissen en dat is erg leuk. Geniet er verder van! x

  2. Zo ik ben weer helemaal bijgelezen, zou leuk dat je dit zo up 2 date houd. Geweldig om allemaal te zien en te lezen! Geniet maar lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s