Dag 5, donderdag 5 juni 2014

Badlands National Park – Custer
KOA Custer/Mount Rushmore
Max. Temperatuur 25°C
Gereden 150 mijl = 241,4 km (totaal 1039,64 km)
Benzine  $ 140,- (3.979)

Om 5.00 uur word ik voor de eerste keer wakker. Veel te vroeg, dus draai ik me nog maar eens om. Als ik voor de tweede keer wakker word is het al bijna 8.00 uur. We staan op en beginnen aan onze ochtendroutine. Het ontbijt bestaat vandaag uit brood, jam, verse aardbeien en een glas jus.
Nadat we de buren gedag hebben gezegd verlaten we tegen 9.30 uur de campground en rijden weer naar Badlands NP. Bij het visitorcenter halen we onze eerste stempel van deze vakantie. Ook koop ik het eerste magneetje.
We rijden naar het begin van de Notch trail en parkeren de camper. Nadat we onze wandelschoenen hebben aangetrokken en de rugzak hebben gevuld met camera’s en flesjes water vertrekken we voor de Notch trail hike. Aan het begin van de wandeling worden we weer gewaarschuwd voor ratelslangen.

IMG_3134Het wandelpad slingert over de bodem van een ravijn. Aan het einde van de ravijn ligt een ladder tegen een schuin oplopende wand. We klimmen deze ladder omhoog en hebben dan een schitterend uitzicht over de Cedar Pass Area.
IMG_3135IMG_3141IMG_3140We lopen nog een stuk verder via een richel langs de rotswand. We klauteren over rotsblokken en steken kleine kloven over. Hoogtevrees moet je hier niet hebben. De route wordt gemarkeerd door paaltjes en dat is maar goed ook want soms is er geen pad te zien.
IMG_3142Na zo’n 1.2 kilometer bereiken we een opening in de rotswand, “The Notch” genaamd. We hebben hier een spectaculair uitzicht over de White River Valley.

IMG_3143Voordat we dezelfde route weer terug lopen maken we wat foto’s en filmen we het mooie uitzicht. De zon schijnt volop en de lucht is strak blauw. Met een temperatuur van rond de 25°C is het heerlijk wandelen (lees klimmen en klauteren).

IMG_3146IMG_3148IMG_3153Na een dik uur komen we terug bij de camper en zetten onze weg voort door dit aparte National Park. Onderweg zien we pronghorns, prairie dogs en buffalos.

IMG_3525 IMG_3542IMG_3544Tegen 12.30 uur stoppen we op een parkeerplaats met een mooi vergezicht.
Als lunch maken we een salade met knoflookbrood. Het smaakt prima en al gauw kunnen we weer verder. De route voert langs groene weilanden, onderweg zien we twee cowboys een kudde vee drijven.
We zetten onze reis voort richting Mount Rushmore. De entree is hier gratis maar we moeten wel parkeerkosten van $ 11,- betalen. We parkeren de camper en lopen richting het visitor center. Ook hier halen we een stempel en gaan op zoek naar een magneetje. Als ik er een gevonden heb ziet Fred dat op de achterkant staat: ‘made in China’. Ik leg het terug en ga op zoek naar een ‘made in USA’ exemplaar. Deze vinden we al snel, al vraag ik me af of dat allemaal wel klopt.
Dit alles wordt gade geslagen door de 4 presidenten hoog boven ons in de rotsen.

IMG_3170

We lopen hier een tijdje rond en gaan dan naar het museum.
Als we genoeg gezien hebben vertrekken we richting Crazy Horse.

IMG_3178Hier betalen we een entree van $ 22,-. Een aanzienlijk bedrag, maar na het zien van de informatiefilm hebben we daar begrip voor en vinden we het het geld helemaal waard. Ook hier maken we weer foto’s en lopen door het museum.
Na weer een magneetje te hebben gekocht vertrekken we tegen 18.00 richting Custer. Hier komen we terecht bij Cattleman’s Steakhouse waar we onze eerste steak van deze reis eten.
Het smaakt allemaal prima en als we de rekening hebben betaald gaan we op zoek naar een pinautomaat. Het cash geld moet nodig worden aangevuld.
Net als gisteren wordt ook nu mijn bankpas niet geaccepteerd. Geen flauw idee waaraan dat ligt. Morgen maar eens bij een bank proberen en anders toch maar even informeren bij onze bank in Nederland.
Voor de derde achtereenvolgende keer komen we terecht bij een KOA. Morgen gaan we toch maar eens op zoek naar een andere campground want de KOA’s zijn tamelijk aan de prijs. Ik zou best wel op een heel eenvoudige campground in de natuur willen overnachten, maar Fred wil het liefst een plek met stroomvoorzieningen.
We zullen wel zien waar we morgen belanden.
Het is inmiddels 22.45 uur, tijd om naar bed te gaan.

6 gedachten over “Dag 5, donderdag 5 juni 2014

 1. Nu van een andere kant meegenieten, vorig jaar de reis van mijn vriendin gevolgd en nu jullie en totaal anders! Geweldig om ons mee te laten genieten

 2. Prachtige dag hebben jullie gehad!

  Hebben jullie in Nederland wel de bankpas gedeblokkeerd voor buiten Europa? Dat moet tegenwoordig.

 3. Hallo Carola,
  Heerlijk, je weblog weer te lezen, dat is ook nog een van onze dromen, om te trekken door Amerika.
  Kijk uit voor de ratelslangen en de shopping malls!!!
  Have fun en tot ziens X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s